Varice - Wikipedia

Varice varice, varice-simptome-cauze-preventie-tratament

Conținutul

  Varice sunt dilatatii ale venelor superficiale, localizate predominant la nivelul membrelor inferioare si afecteaza un mare procent din populatie.

  varice varice

  Aparitia varicelor depinde de factori genetici rasiali, familiali si sociali obezitateaprofesia. Varice primare - se dezvolta in absenta unei afectiuni favorizante, avand componenta genetica.

  varice varice

  Varice varice varice - apar ca o manifestare secundara, adesea dupa o tromboza venoasa. Exista situatii in care cele doua tipuri de varice coexista.

  varice varice

  Manifestarile clinice sunt reprezentate de senzatia de greutate, arsura, furnicaturi sau dureri sub forma de crampa la nivelul musculaturii gambei.

  Varicele apar mai des la femei decat la barbati. Varice primare - pot persista zeci de ani la nivelul membrelor inferioare, prejudiciul fiind in principal estetic.

  varice varice

  Varice secundare - pot regresa spontan dupa indepartarea cauzei care a determinat aparitia lor. Totusi, exista posibilitatea aparitiei insuficientei venoase cronice la persoanele care au varice.

  varice varice

  Ce trebuie sa varice varice daca aveti varice : sa reduceti eventualul exces de greutate printr-o alimentatie rationala; sa practicati exercitii fizice in mod regulat : mers pe jos, inot, ciclism, gimnastica; in timpul perioadelor de repaus si noaptea sa varice varice picioarele mai sus decat corpul; sa purtati tocuri de inaltime medie 3 cm ; sa faceti dusuri cu apa rece la nivelul gambelor; sa purtati ciorapi medicinali; sa evitati sporturile brutale : tenis, calarie, volei, baschet; sa evitati sauna si baile fierbinti Ce nu trebuie sa faceti daca aveti varice : sa stati toata ziua in picioare evitati sedentarismul sa faceti plaja prea mult timp nu va epilati varice varice ceara fierbinte sa purtati imbracaminte prea stramta, ciorapi care se fixeaza cu banda adeziva, pantofi cu tocuri prea inalte sau cizme elastice.